Sådan forløber en operation

Tryg atmosfære og specialiseret kirurg

Forundersøgelse

Det er vigtigt, at det er dig selv, der tager beslutningen om at blive opereret. Ved forundersøgelsen taler du med vores kirurg Michael M. Sorribes, som undersøger dine ører, informerer dig om operationsmetoden og gennemgår forløbet af operationen sammen med dig. Der er tid til at du kan få stillet alle de spørgsmål, du har.

Kirurgen måler dine ører, og I taler om, hvor meget dine ører skal rettes (typisk til en afstand på 15 mm mellem hoved og ørets kant). Kirurgen fortæller dig, hvilket resultat du kan forvente af en stritøreoperation.
Du er velkommen til at have en ledsager med til forundersøgelsen. Børn skal have én eller begge forældre med.

Vi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger omkring kosmetiske operationer og anbefaler, at du efter forundersøgelsen tager mindst 14 dages betænkningstid, før du bliver opereret, så du er helt sikker på din beslutning. En booket operation kan til en hver tid aflyses.

Før operationen

Du må spise som du plejer på operationsdagen. Hvis du får medicin, skal du tage den som du plejer.  I bliver modtaget i klinikken af kliniksekretæren, som også er tilstede under operationen. Børn skal have mindst én forælder med, og unge og voksne er også velkomne til at have en ledsager med.
Du kan kun have én ledsager med under selve operationen. Har du flere ledsagere med i klinikken, bliver de tilbudt en kop kaffe i venteværelset, mens du bliver opereret.

Lokalbedøvelsen

Inden kirurgen lægger lokalbedøvelsen, viser du ham i et spejl, hvor meget du vil have dine ører rettet, og der bliver taget før-billeder. Kirurgen opererer ét øre ad gangen, og begynder med at lægge lokalbedøvelsen. Han stikker flere gange i huden bag øret for at sikre, at du ingen smerter har under oprationen. Kirurgen har stor erfaring med børn, og lægger lokalbedøvelsen med en særlig teknik, der ikke gør ondt.

Operationen

Når bedøvelsen virker, går kirurgen igang med selve operationen, der tager ca. 30 minutter for hvert øre. Du ligger på siden under operationen, og hvis du har lyst, kan du tage en film med og se den imens (på egen medbragte bærbare pc eller bærbare DVD-afspiller). En del patienter falder i søvn under operationen.

Hvis du bliver syet, er det kun med en enkelt tråd, og du får ikke nogen forbinding på. Når kirurgen er færdig med at operere det første øre, kommer du op og sidde og ser resultatet i et spejl. Du og kirurgen sammenligner resultatet med det billede, der blev taget lige inden operationen. Efter en lille pause opererer kirurgen dit andet øre. 

Efter operationen

Du kan tage hjem umiddelbart efter operationen. Hvis du har behov for det, skal du tage almindelig smertestillende medicin (Panodil, Pamol eller lignende). De fleste har dog ikke brug for at tage piller. Hvis du er blevet syet, er det kun med en enkelt tråd, og da du har ikke nogen forbinding på, kan du bade og vaske hår allerede samme dag. Hvis du er blevet syet, fjernes tråden på klinikken efter ca. 10 dage Den første uge efter operationen skal du for at skåne dine ører sove med et pandebånd eller hårbånd om ørerne.

Opfølgende kontrol

2-3 uger efter operationen skal du komme til kontrol og opfølgning på klinikken. Kirurgen kontrollerer og fotograferer dine ører (efter-billeder). I kigger på før- og efterbillederne og sammenligner for at se, om det ønskede resultat er opnået.